OSTEOPATHIE PRAKTIJK ADINDA HELSEN-LIGTHART WARMENHUIZEN

Adinda Helsen - Ligthart, osteopaat D.O., MRO. Lid van de NVO, geregistreerd bij het NRO.

Adinda is in 1990 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de Hogeschool van Amsterdam, afdeling fysiotherapie. Van 1990 tot 1996 was zij werkzaam als fysiotherapeut en maatschapslid in de Groepspraktijk van Breestraat. Na het volgen van haar opleiding bij de A.T.S.A (Andrew Taylor Still Academy), later de N.A.O. (Nederlandse Academie voor Osteopathie) is zij in 1996 afgestudeerd en vanaf dan fulltime werkzaam als osteopaat, in de Groepspraktijk van Breestraat tot 2011. Vanaf 2011 in Haarlem Noord en Warmenhuizen. In 2000 heeft ze samen met Hans Bok en Jan van Dun haar thesis “ Onderzoek naar de effectiviteit van osteopathie bij behandeling van kinderen met A.D.H.D., gericht op hyperactiviteit” succesvol en met lof verdedigd.

Ze heeft zeer ruime ervaring met het behandelen van musici, sporters en baby's & kinderen. Specifiek kinderen met leer- en/of gedragsstoornissen, eczeem, buikklachten, KNO-klachten. Huilbaby's, spuugbaby's, baby's met darmkrampjes of voorkeurshoudingen. Haar affiniteit gaat zeker ook uit naar het behandelen van sporters (van recreant tot topsporter), gezien haar eigen sportieve verleden (atletiek en volleybal op hoog nivo, klimmen, schaatsen, hardlopen, vele wildernisexpedities in Canada).

Vanaf 1996 volgde ze diverse nascholingscursussen, waaronder de Geïntegreerde Technieken  volgens Frank de Bakker”, "The Perrin Technique" en “Embryo in beweging (J. van der Wal).

Tevens heeft ze de 2-jarige opleiding : “osteopathie in de sport” en “osteopathie bij kinderen”door middel van het behalen van een diploma en certificaat afgerond.

Zij is in het bezit van het Medical Taping Concept (kinesiotaping) certificaat en behandeld ook indien noodzakelijk of indien gevraagd volgens het medical taping concept.

De cursus Fascial Distortion Model volgens Typaldos heeft Adinda gevolgd bij Dr. Harrer.

In 2009 heeft ze een algemene folder "Osteopathie in de Sport" ontwikkeld en op de markt gebracht.

Na 21 jaar werkzaam geweest te zijn in haar eigen praktijk in Amsterdam en 3 jaar in de NOVO/praktijk aan de Rijksstraatweg in Haarlem, is ze in 2011 de uitdaging aangegaan haar eigen Gezondheidscentrum in Haarlem-Noord te starten.


Sinds september 2013 gaat Adinda jaarlijks als osteopaat naar Kenia om vrijwilligerswerk te doen. Dit heeft haar een bijzondere werk- en levenservaring gegeven. De Divinity Foundation (www.divinityfoundation.com ) heeft ook een project naar haar vernoemd, clothing project Adinda’s Angels. Hier zet ze zich nog steeds voor in.


Adinda werkt met heel veel plezier op vrijdag in Warmenhuizen, hier heeft ze haar jeugd doorgebracht, tot ze op 18-jarige leeftijd voor haar studie fysiotherapie naar Amsterdam is verhuisd. Op maandag, dinsdag, woensdag en donderdag is zij werkzaam in Haarlem-Noord, hier kunt u ook terecht als de wachtlijst in Warmenhuizen te lang is.


Motto's van Adinda zijn:

Leven is bewegen

Nuanaarpoq - het genot om van het leven te genieten! (zoals de Arctische Inuits in Canada zeggen).

Disclaimer en Privacyverklaring